Acteur Eric Goris daagt zijn dorpsgenoten, en die van daarbuiten uit om op zondag 17 mei, tijdens de activiteiten rond de '1000km voor Kom op tegen Kanker' de langste erehaag van de vier middagsteden uit de actie te vormen.

Die erehaag moet de meer dan 600 deelnemers aan de vierdaagse fietstocht hartelijk begroeten en een hart onder de riem steken. Twee teams uit Vorselaar rijden de vierdaagse mee: MTB Vorselaar en Vorselaar tegen Kanker.

Scholen, buurtverenigingen, straten en allerlei sociale organisaties (bv. GVT De Troon, RVT Hof ter Lande, dienstencentrum Sprankel) zorgen met gele bloemen en andere versieringen voor een passende gele en veelkleurige versiering van het hele dorpscentrum. Er komt een gigantisch lint van bloemetjes, borden met de bloem van Kom op tegen Kanker, verenigingen uitgedost in hun uniform.

Pluim

Een werkgroep werkte ook een soort pluim uit die kan worden doorgegeven van de ene Vorselarenaar naar de andere. De pluim kreeg vorm in een grote bloem in de vorm van het logo van Kom op tegen Kanker. De bloem wordt geplaatst in de voortuin van iemand die op een bijzondere manier een bijdrage levert aan de actie. De eerste pluim/bloem was voor de bewoners en bezoekers van dienstencentrum Sprankel. Ze kregen het bord maandagmiddag overhandigd.

Ook de basisscholen van Vorselaar werken mee aan de 4.000 papieren bloemetjes om de erehaag te versieren. De kinderen verspreiden ook 10.000 bam-bam-sticks. Iedereen die de gratis sticks aanneemt, gaat het engagement erbij te zijn op 17 mei.

Er worden ook 3.000 boeken kaarten met het logo van Vorselaar ten bate van de actie te koop aangeboden.